La utilitat de la filosofia

La filosofia no només és una matèria que hem d’estudiar per aprovar els estudis: vivim amb la filosofia, convivim amb la filosofia, filosofem sense saber que ho fem; però això no vol dir que sigui menys important per no saber-ho, al contrari, és un acte que ha de ser apreciat.

El curs passat va ser el primer cop que com a matèria feia filosofia. En un inici no acabava d’entendre per què ens feien aprendre què deien i pensaven filòsofs de fa ja molts i molts anys; però al llarg del que porto amb l’assignatura m’he pogut adonar que no només és estudiar maneres de pensar. És veure l’evolució del pensament, diferents èpoques, diferents maneres de pensar, diferents principis; però tots amb un únic objectiu que no podem perdre mai de vista: la recerca del coneixement.

L’estudi de la filosofia fa que obris els ulls davant el món que t’envolta, fa que surtis de la teva ”petita bombolla” on fins ara has estat tancat/da i puguis veure el món.

La filosofia t’ensenya diferents maneres de pensar i de veure les coses, totes i cadascuna de les quals és correcta.  Et permet abordar, per exemple, un problema de la vida diària des de diferents punts de vista, punts de vista que et permeten trobar una solució, que et permeten contemplar diferents possibilitats que no hauries vist si no t’haguessin obert els ulls amb la filosofia.

Salvem la filosofia.

Maria Segura Alabart – Ins. Gabriel Ferrater i Soler, 2nBAT

Anuncis