Una visió crítica necessària

“La filosofia és la ciència que estudia el perquè del món”. Aquesta, potser, seria una de les tantes breus definicions de ‘filosofia’. Ara bé, penso que en realitat la filosofia no podria arribar a ser descrita ni en cent volums enciclopèdics, ja que a cada segon, per a cada persona, durant cada pensament, la filosofia va canviant, i per cadascun d’aquests aspectes la filosfia és diferent.

Hi ha unes bases teòriques d’aquesta ciència que potser hom hauria de saber per utilitzar la filosofia “correctament”, o per ser coneixedor dels plantejaments base o dels actualment existents; però penso que això no és, potser, necessari. El que sí es imprecindible és mantenir la filosofia: a les aules, als llibres, a la televisió, a la vida! La filosofia és l’amor al saber, a comprendre, a questionar-se el món. La filosofia són els pensaments característics de cada individu sobre els problemes a resoldre. La filosofia ens fa dir qui som a la vegada que ens deixa una herència de qui hem sigut i ens ajuda a avançar per ser qui vulguem ser. La filosofia ens dóna un punt crític per poder valorar totes les situacions, tots els problemes i preguntes des de diversos punts de vista, ens convenç de no donar res per cert fins que sigui indiscutible, ens fa no conformar-nos, ens ajuda a desenvolupar-nos com a persones, ens pinta el món de diferents colors i ens crea.

Per tant, penso que treure la filosofia de la nostra vida seria com assassinar un trocet de la nostra herència, de nosaltres mateixos a la actualitat i del nostre futur.

Olga Buriyanova- Institut Torrdembarra, 1r BATX

Anuncis