El perquè de la filosofia

La filosofia no és només una assignatura de la qual aprenem el pensament de diferents autors, sinó que ens fa anar més enllà. Ens ensenya a pensar, analitzar i ser crítics.

Avui en dia vivim sota el poder d’uns quants i, encara que no som conscients, controlen tot el que fem. Per això, els interessa mantenir unes generacions que no siguin capaces de pensar i d’anar més enllà. Més bé, volen gent inculta i submisa, que no es plantegi si el que estan fent està bé o no, simplement que obeeixin les normes i no posin en dubte el sistema.

La filosofia serveix per obrir la ment i entendre millor les coses de la vida. Ens fa pensar i reflexionar sobre el que ens passa el dia a dia i com volem seguir els nostres camins. Ens ajuda a trobar una resposta fonamentada a les qüestions del món, a entendre les arrels de la situació actual en tots els àmbits. També ens demostra la superioritat de la paraula sobre la força, de la llibertat sobre la dominació, de la raó sobre la passió…

Per això mateix, no hem de deixar que ens deixin d’impartir les classes que ens ajuden a aprendre a ser lliures i a ser persones, perquè tots tenim dret a rebre aquesta formació.

Kimberley Lachmeijer – INS Narcís Oller de Valls

Anuncis