La filosofia a l’educació

La filosofia és, com ja bé diu la paraula mateix, l’amor al saber. Però, tothom l’entén d’aquesta manera? Des del meu punt de vista, hom entén la filosofia d’una manera diferent i gràcies a aquesta pluralitat i llibertat de pensament, existeixen diferents opinions i maneres de pensar.

Cal remarcar la seva importància en l’educació, ja que és una eina clau per l’evolució i la progressió de l’estudiant. Aquesta ciència del saber és necessària i imprescindible en cada ésser humà i en el conjunt de cada societat, ja que ens ajuda a analitzar, reflexionar i entendre la realitat en sí. És a dir, és una eina que ens ajuda diàriament a decidir les nostres accions quotidianes (què fer, on anar, com fer les coses, etc.) i va ser, és i serà present al nostre dia a dia.

La història de la filosofia ens ajuda a veure l’evolució de l’ésser humà: aprenent el passat, entendrem el present i podrem millorar el futur. Entenc que els canvis i el progrés són necessaris pel bé de la humanitat, com bé ja ho han demostrat la filosofia i la història. Per això és tant important estudiar la història de la filosofia, ja que té un paper clau en la vida de les persones i és fonamental per la formació de l’estudiat: l’ajuda a entendre millor els conceptes, a expressar-se amb més claredat, a pensar i reflexionar sobre qualsevol tema.

La filosofia sempre ens ha acompanyat i sempre ho farà, i gràcies a ella podrem entendre millor el perquè de tot plegat: podrem viure millor.

Marc de Bofarull Prats – Institut Narcís Oller, Valls

Anuncis