Per quin motiu han de treure la filosofia?

En la meva opinió la filosofia ocupa una gran part dels nostres sabers, nosaltres no sabríem ni la meitat del que sabem ara si molt abans no s’hagués qüestionat tot el que ens envolta.

Igual que és importantíssim saber la història i aquesta no la treuen,  jo crec que la filosofia és com la història, l’únic que en la filosofia, els fets no van tant lligats com la història, la filosofia és més conèixer els filòsofs, el que pensaven, el que creien etc…  per dir-ho d’una manera la filosofia és més subjectiva que la història, perquè la història és totalment objectiva, ens agradi o no la història no la podem canviar, i estar clar que la filosofia tampoc la podem canviar perquè el que els filòsofs van dir i van creure, això és una cosa que no la podem canviar, no podem canviar que Plató digués que hi havia dos mons, ni que per Aristòtil l’única realitat és el món que tenim a davant, ni que per Epicur el plaer és l’absència de dolor,  però si que podem defensar un filòsof més que un altre i ens podem inclús sentir identificats amb la manera de pensar d’uns i estar completament en contra d’ uns altres.

Gràcies a la filosofia ens hem pogut subjectar a alguna creença, o algun argument que hem trobat coherent i vàlid per a nosaltres, com per exemple, què sóc jo? Què és el món? Son preguntes que no podem saber les respostes amb un 100% de fiabilitat perquè no es poden demostrar ni menys comprovar, per tant, només ens queda creure-hi o no.

Per arribar a totes les conclusions que han arribat molts filòsofs han estat a base de moltes preguntes o simplement a base de la pròpia experiència.

En definitiva, la filosofia és un saber, que ha posseït l’ésser humà al llarg de la seva vida a través de la reflexió, per tant, no estic d’acord en que la treguin perquè és una matèria igual de primordial com les altres.

Aida Jiménez – Institut Narcís Oller

Anuncis