Què és per a tu la filosofia?

La filosofia és una ciència que estudia qüestions sobre la vida, el coneixement, la moral, la ment i el llenguatge. Per tant, és una manera de créixer com a persona i com a món.

La filosofia ha estat present en la vida de les persones des de fa milers i milers d’anys. Un gran número de filòsofs han defensat les seves teories, les quals han estat influïdes per la ciència, la religió i la política.

L’home es pregunta qüestions profundes com: “Qui sóc jo?”, “D’on venim?” o “Per què estem aquí?”. Per respondre totes aquestes preguntes, ha de filosofar, és a dir, meditar, reflexionar sobre aquestes qüestions transcendentals mitjançant raonaments. A més, justament, la paraula “filosofia” prové del grec, i significa “amor a la saviesa”, o sigui, buscar, trobar el sentit i comprendre tot allò que ens envolta i tot allò que ens inquieta, desitjar conèixer més i més.

En conclusió, la importància de la filosofia no és estudiar i conèixer els diversos filòsofs i les seves teories, sinó aprendre a reflexionar i a trobar respostes per un mateix sobre qüestions que creiem que no tenen gaire importància, però que en realitat, sí que la tenen.

David Pérez Mora – Institut Narcís Oller

 

Anuncis