Salvar la filosofia: respostes més enllà de la experiència i el coneixement

La filosofia ens ajuda a entendre el pensament de la humanitat al llarg dels anys: Les preocupacions que han viscut, les preguntes que s’han plantejat, l’avenç que han fet en molts àmbits com en el social i tecnològic sense els artefactes que ara ens ajuden a fer-ho ara tot molt més fàcil…

Ells no disposaven del que disposem nosaltres ara mateix, i la veritat, es que moltes afirmacions que feien, o encara són valides, o són poc errònies, o tenien cert sentit i aportaven un avenç en el seu moment.

Sense els considerats filòsofs, avui en dia no seriem on som. Ells s’han preocupat de plantejar-se les coses primordials en aquesta vida: Els números, perquè existim, quina és la nostre funció, com va sorgir la Terra, l’Univers… I han creat infinitat de teories que s’han mantingut i s’han anat modificant i perfeccionant per altres filòsofs al llarg dels anys, inclús ara es mantenen algunes  i són presents des de fa segles.

Sense aquesta assignatura no podríem entendre les diferents preocupacions en les diferents èpoques, ni el pensament de la gent en un determinat temps, i la veritat es que sembla mentida com en aquell temps amb tants pocs recursos mols filòsofs es podien lluir amb les conclusions tretes en els seus estudis.

La filosofia, per tant, ens aporta cultura general i ens explica l’evolució del pensament humà al llarg dels anys, i el més important personalment es que ens ensenya a preguntar-nos les coses que no sabem o creiem saber de manera filosòfica, és a dir, intentant buscar una resposta més enllà del que nosaltres coneixem i de l’experiència.

Marc Casas – Ins Narcís Oller de Valls
Anuncis