Diguem SÍ a la filosofia

Diguem SÍ a la filosofia

La filosofia ve definida com una ciència que  busca una explicació radical i última de la natura, de l’home i la seva actuació i de tota mena de coneixement possible. La filosofia ens serveix per estudiar la realitat, el coneixement, l’acció… i un dels seus objectius també és orientar la vida humana.

Vivim en un món on cada vegada predominen més les xarxes socials i altres aplicacions dels telèfons mòbils. El nostre problema és que en fem un ús excessiu i negatiu. Aquests mitjans de comunicació ens aïllen de la realitat, creen un estancament del nostre coneixement, ens endinsem tant en aquest món que no recordem el que realment és important per saber com actuar, com raonar, com tenir una conducta moral…

La filosofia fa plantejar-nos problemes o dubtes que es poden interpretar de diferents formes, de la mateixa manera que existeixen molts filòsofs amb teories diferents. Però com hem de resoldre aquests problemes si desconeixem fins i tot de què parlem perquè hem estat immersos en els nostres ordinadors?

Hem d’aprendre a raonar, cavil·lar, pensar, preguntar, filosofar… Aquest és el motiu per què hem de dir sí a la filosofia, la ciència mitjançant la qual coneixem d’on venim i per què som el que som. Això vol dir que la filosofia ha estat amb nosaltres gairebé des del principi de la humanitat i ha permès que la nostra cultura s’hagi desenvolupat tal com ho ha fet. Per tant, si estem orgullosos de la nostra cultura, hem d’estar també agraïts i orgullosos de la filosofia i no apartar-nos d’ella.

Lídia Arasa – INS Les Planes, Santa Bàrbara

Anuncis