La Filosofia no és prescindible

La filosofia a part de ser una assignatura de batxillerat, és una gran font de coneixement per a tots nosaltres en les nostres vides. Per això està en perill, la consideren una matèria prescindible. Però ho és en realitat?

Jo crec que no és presindible. El que ens estan fent és negant-nos el coneixement perquè no tinguem opinió. La filosofia no nomès són hores d’estudi i exàmens, tambè ens ajuda a pensar i a formar-nos com a persones. Sobretot a tenir criteri propi que sembla que és el que no agrada ja que es vol que la gent acati el que ens ve imposat i que no sapiguin opinar.

Els filòsofs sempre defensen les seves teories fins les últimes conseqüències i ara ens toca a nosaltres defensar-les de la ignorància i ajudar a conservar l’assignatura. Des de les primeres civilitzacions, la idees han fet evolucionar la societat, i les idees surgeixen de l’opinió i del pensament, i això és el que és la filosofia.

D’altra banda també, a part d’ensenyar a pensar i a opinar, la filosofia també ens transporta a comprendre millor el passat a través de les idees dels que han fet evolucionar la societat. Si la història és el coneixement del passat, l’assignatura de filosofia és el coneixement de les idees que han dut a la civilització a tenir la seva història, i a transformar-se.

David Domènech Vilà – Institut Narcís Oller, 2n bat -Valls

Anuncis