Deixar de fer filosofia? Ni parlar-ne.

La filosofia és la mare de totes les ciències, i el seu significat ja ho diu tot: “amant de la sabiduria”. Filosofia és pensar o raonar sobre el món que ens envolta. No només significa indagar sobre el que no coneixem, sinó tenir la passió per conèixer la realitat mitjançant el coneixement pur. Filosofia és endinsar-se al món de la consciència humana i del seu esperit, per profanar en contra de la ignorància.

En la quotidianitat, ens ajuda a  créixer com a ésser racionals, tenir uns valors i actuar seguint la bona voluntat. És una eina clau en les nostres vides i el fet que pugui deixar de ser una matèria comuna em  sembla una gran equivocació. És cert que quan començàvem el batxillerat, tothom deia que seria un “rotllo” i no ens serviria per res, i veient el gruix del llibre de primer, els alumnes no fèiem res més que esbufegar veient tota la matèria que s’havia de donar. Els principis no van ser fàcils, però un cop acostumat, quan llegíem textos d’autors i comentàvem diferents aspectes filosòfics, se m’obria la ment i m’apareixia un estímul d’entendre el pensament i les reflexions que s’han anat fent molts pensadors, com Mill, Descartes, Aristòtil… sobre el món en què vivim. Ara que curso el segon curs del batxillerat, és una matèria que em crea molta curiositat i hi tinc un gran interès.

És una assignatura que ens pot ajudar a prosperar al futur, ara que d’aquí poc començarem una nova etapa estudiantil, i també en el món laboral, per expressar-nos davant els altres d’una forma adient, saber com defensar-te en cada moment…

En conclusió, haig de dir que m’és una assignatura de molta utilitat i espero aquesta passió per conèixer la veritat del nostre món desperti en molts més. No podem permetre que es deixi d’impartir una assignatura cabdal per poder créixer com a éssers racionals i enriquits de sabiduria.

Sergiy Klid – Institut Narcís Oller

Anuncis