Inquietuds filosòfiques

Penso que la filosofia és una ciència que ens transmet un saber que ens permet esbrinar aspectes molt bàsics de la vida, com és: el perquè de la nostra existència. A més, aquesta ciència ens crea uns valors que poden arribar a ser fonamentals en la vida de l’individu.

La Filosofia, com a tal, ens enriqueix culturalment, així, quan parlem de Descartes, sabem que un tret característic d’aquest filòsof són les idees innates. D’aquesta manera, alhora s’augmenta el nostre vocabulari, el qual ens servirà per ser més competents a l’hora d’expressar-nos el dia de demà.

Ja per concloure, opino que la Filosofia és fonamental en la vida de la persona interessada en el saber de la seva existència, és a dir, gràcies als coneixements que obtenim mitjançant aquesta ciència, podem donar resposta al perquè de la vida, al perquè de si nosaltres i no uns altres, al perquè del nostre origen així com també a altres inquietuds com pot ser, la incògnita del nostre destí final. Per tant, crec que el saber filosòfic ha de seguir permanent en la vida acadèmica de l’estudiant, ja que si no tenim les inquetuds esmentades anteriorment, ens convertirem en conformistes sense cap tipus d’ambició.

Gemma Alegre Pons – Institut Les Planes, Santa Bàrbara

Anuncis