Estudiar filosofia

Moltes vegades podem sentir la frustració envers haver d’estudiar assignatures obligatòries en que no hi trobem gaire utilitat i no és amb el que ens agradaria invertir el nostre temps precisament, ja que sembla que l’estiguem perdent. Per altra banda n’hi ha que ens poden ser extremadament útils al llarg de la vida, per mi filosofia és una d’aquestes assignatures.

Estudiar filosofía no només aporta un gran coneixement de diversos temes vistos des de diferents perspectives, sinó que t’ajuda a ser crític amb tot el que t’envolta i t’empeny a formar-te’n la teva pròpia opinió. Avui en dia crec que és molt important ser capaç de desenvolupar un pensament crític ja que ens hem deixat portar per les masses i hem deixat que aquestes s’apoderin de la nostra opinió.

D’aquesta manera filosofía es una asignatura que no només aporta coneixements sinó que ens obre l’enteniment i ene dona pas a formular-nos una gran quantitat de preguntes trascendentals que poden ser de gran ajuda en el nostre futur ja que ens poden permetre no només entendre el món que ens envolta sinó a nosatres mateixos.

Per mi la filosofía no és només una assignatura, la vida esta plena de filosofía vivim envoltats de filosofía fins i tot quan menys ens ho pensem en fem us. Moltes vegades ens fem preguntes a nosaltres mateixos quan ens trobem en situacions crítiques, sobre la vida, el món, les nostres metes, els nostres objectius o fins i tot la nostra posició en aquest món tan immens. I és que això és també filosofia. Així doncs considero que la filosofia es la base per poder desenvolupar el nostre pensament amb solvència i poder arribar a trobar-nos a nosaltres mateixos i a saber realment qui som i què volem.

Laia Romero Bella, 2n batxillerat, Institut Narcís Oller

Anuncis