Always and forever

Estic segura que a molts de vosaltres algun cop a la vida us han preguntat: per què? I no heu sabut que respondre. L’essència de la filosofia està en trobar els per quès que ens plantegem en la nostra vida quotidiana. L’essència de la filosofia està en saber argumentar, en estar segurs dels nostres plantejaments i saber-los expressar, en saber trobar les respostes que busquem, en donar-li sentit a la vida.

A curt termini, els nois de la meva edat podem veure la filosofia en l’àmbit educatiu important perquè pretén entendre l’educació sencera, perquè gràcies als seus coneixements els podem aplicar en les altres assignatures, perquè amb la filosofia podem anar més enllà d’una resposta que molts cops donem sense pensar.

Pensar és una de les altres coses que ens ensenya la filosofia. L’home actua molts cops per impuls i, més tard, veu que ho hauria fet d’una altra manera. Per què? Doncs està molt clar, perquè pensa i reflexiona, dos verbs que els humans hauríem d’interioritzar, ja que com va dir un filòsof fa 2500 anys, “tenim 2 orelles i 1 boca per escoltar més i parlar menys”…

Si ens remuntem a l’inici de la filosofia, només amb la seva definició – amor per la saviesa – ens podem imaginar l’estima pel coneixement, per l’existència, per la veritat, per la lògica, per la cultura… I és precisament aquesta estima que tenien els savis de l’antiguitat per la filosofia la que necessitem avui en dia, aquests són els valors que necessitem en la nostra societat, aquest interès i ganes de descobrir no el podrem dur a terme si ens treuen la filosofia.

Així que, seguim els estudiosos que tant ens van donar d’aquesta ciència, perquè sense la filosofia, què aprendrem?

Marta Hernández – Institut El Morell

Anuncis