El valor de la Filosofia

Aquest any, és la primera vegada que faig filosofia i no tenia molt bona imatge sobre ella, ja que altres alumnes que ho havien estudiat em deien que era molt avorrida i difícil.

Després de profunditzar una mica més en ella, crec que és molt important conservar-la perquè és la ciència que per mitjà de la lògica i el raonament, busca donar una explicació de tots els coneixements. Per tant, és precisament per això, que sinó s’ensenyés la filosofia quan els alumnes acabessin els estudis no sortirien preparats per afrontar qualsevol problema en un futur, tant laboral com quotidià.

Com es pot aconseguir pensar sense la filosofia? Gràcies a ella, ens podem permetre argumentar i dialogar mitjançant un ampli coneixement de la vida i les seves qüestions. Un exemple senzill seria preguntar-se com va es crear l’univers. Un cristià ens diria que va ser Déu i un ateu ens diria que va ser el fenomen del Big Bang, per això, seria una resposta molt simple. En canvi, la filosofia dóna l’opció del “per què” es plantegen totes les possibles respostes i això és el que la fa interessant.

En conclusió, sense ella no podríem defendre la nostra opinió en un simple diàleg i això ens perjudicaria. També, ens mostra la manera d’actuar correctament, moralment i èticament fet que acaba afavorint positivament en la societat.

El meu text sobre la filosofia és podria resumir en  la frase següent :

El conocimiento si no se sabe aplicar es peor que la ignorancia.

Charles Bukowski (1920-1994)

Pau Ventura Sarda (1 bat) – Institut El Morell

Anuncis