La filosofia?

Què es la filosofia? Aquesta es una pregunta molt comú últimament, sobretot entre persones que pel motiu que sigui no han estat mai relacionats directament amb aquest concepte. És per això que els que realment entenem la utilitat i apreciem la filosofia com a una part important de la nostra vida, hem d’intentar d’alguna manera donar importància a aquesta “ciència” però, que ens aporta realment?

Si bé la religió va ser la eina utilitzada per intentar donar explicació a successos els quals no sabíem com respondre, la filosofia neix en el primer instant en que l’home decideix fer-se preguntes fonamentals (què som, perquè existim, que és el pensament … ?) i intentar-les respondre per ell mateix.

A priori pot semblar una matèria molt allunyada de nosaltres i de la nostra vida quotidiana però, un cop ens endinsem en aquest el fantàstic món que és el de la filosofia ens adonem que és molt més que una simple assignatura, la podem trobar en moltes activitats del nostre dia a dia o en diverses situacions del nostre entorn, inclús els que estudiem ciències també podem apreciar que el “filosofar” està i ha estat molt present en la física o les matemàtiques per exemple i un clar exemple d’això es el fet que grans matemàtics grecs eren considerats també grans filòsofs i pesadors.

En conclusió, la filosofia és un aspecte més de la nostra vida, inclús m’atreviria a dir que un dels més importants. És la part del nostre interior que ens fa seguir dubtant de la nostra pròpia realitat.

Marc Bové – Institut El Morell

Anuncis