La filosofia una optativa?

La filosofia una optativa?

Fa uns quants mesos, abans d’escollir les matèries de modalitat, vam tenir una “xerrada” en la que ens van explicar quines assignatures tindríem al llarg del curs i ens van dir que faríem FILOSOFIA. En un principi no sabia que era i, per tant, vaig preguntar als companys i companyes de classe. Em van dir que tractava sobre explicar les qüestions de la vida de les persones (ment/cos) i al principi vaig pensar que seria complicat i un rotllo. Amb el temps vaig començar a adonar-me que el que anàvem estudiant a classe també em servia per a la vida diària com, per exemple, a l’hora de prendre decisions o participar en debats.

Crec que la filosofia és una part important en la vida de les persones, ja que ens fa reflexionar sobre fets importants com podrien ser el cas de les properes eleccions per saber quin partit et sembla més just i coherent, i també si algun dia de la teva vida et toca participar com a membre del tribunal jurat i elaborar unes respostes amb consistència i que tinguin sentit. Per tant, no ha de ser una matèria optativa perquè molta gent (com jo en un passat) no l’hagués escollida.

… Avui mateix, a l’hora de matemàtiques, quan parlàvem dels límits d’una successió hem comprovat que fins i tot la filosofia podia servir per donar sentit a unes operacions que apuntaven a un resultat: l’infinit. A l’hora de definir l’infinit en aquell resultat, l’interpretàvem com un espai immens i sense final on hi cap tot, i encara hi pots posar alguna cosa més. Tot això ens ha fet reflexionar que no podem interpretar l’infinit com un nombre, sinó com l’espai immens. També parlant sobre l’infinit, hem recordat quan érem petits i volíes ser més que un amic i t’enfadaves amb ell, sempre teníem el següent diàleg: -Jo tinc el doble que tu. –No! Jo tinc més que tu. –Doncs no, jo tinc infinit. – Saps que no, que jo tinc infinit. –Jo tinc infinit per dos! Aquestes actituds també s’estudien en filosofia, i ens demostren que pot canviar la mentalitat d’una persona amb el temps i tot elaborant respostes amb sentit…

Maria Llerena Vernet                Institut El Morell               1er Batxillerat

Anuncis