La filosofia és la solució

Molta gent està malalta tenen una malaltia un tant especial. Aquesta malaltia fa que no acaben de desenvolupar la seva ment, fa que cada vegada la estimulin menys, per exemple, des de petits s’inculca que per aprendre les coses s’han de memoritzar fragments d’un determinat tema i un dia escriure tot el que te’n recordes a un paper. Durant aquest procés d’aprenentatge la teva ment només memoritza no raona perquè les coses són d’una determinada forma i no d’una altra i molt menys perdem el temps buscant els motius.

Aquesta manera d’actuar ens acompanya durant tota la nostra vida, fet que el nostre sentit de la curiositat poc a poc va desapareixen fins arribar un moment on només obeïm les ordres. Sense intentar buscar un perquè o una solució possible al problema. Tota això em dóna un sentiment de tristesa. La solució per aquest problema és la filosofia.

La filosofia es aquella ciència que ens permet reflexionar, recuperar aquell sentit per a molts perduts com es la curiositat i el més important buscar el per què de les coses. Per això crec que la filosofia no s’hauria de treure dels instituts, és una assignatura molt important i per a molts incompresa. Ja que el fet que hagis de pensar, reflexionar  sobre les coses per a molts és una tasca costosa i per tant, la deixen de fer. Aquest és un gran error. I només les persones que li donen una oportunitat, es veuen recompensades amb aquesta virtut,  pensar que hi ha coses més enllà dels teus pensaments.

Sergi Vidiella –  Institut Les Planes,  1r Batxillerat

Anuncis