comentaris

Sóc estudiant de Filosofia a la UB i trobo indignant el tracte que s’està fent a la carrera. De fet, hi ha rumors que aquest any volen fusionar la facultat amb la de Lletres, cosa que comportaria l’eliminació de departaments, mencions, assignatures… el grau se simplificaria molt i perdria molta qualitat.

La Filosofia és essencial. I el que està fent el Govern ara és eliminar la mínima capacitat crítica que poden desenvolupar els alumnes per tal de cegar-los i sotmetre’ls al poder. És indignant com posen assignatures com Emprenedoria i n’eliminen d’altres com Ètica, etc. Simplement indignant. Tot el sistema educatiu està lligat al polític; estudiem pensadors liberals (Mill i Locke) quan s’ha de tenir en compte de Marx (i tota l’escola de Frankfurt) han tingut un paper importantíssim al segle XX. I per què no els estudiem? Perquè no ens rebel·lem. “Ojos que no ven, corazón que no siente” diu aquell.

Espanya és un desastre.

Júlia Blay Alegre

————

Sóc estudiant de Màster de Filosofia Contemporànea a la UNED i em sembla una imprescindible proposta aquesta, tot i que considero que es queda curta: la Historia de la Filosofia és “una” part de la filosofia. El que s’ha d’ensenyar als alumnes abans de la Universitat és a PENSAR: no s’ha de tornar al model de filosofia anterior, sinó millorar-lo. Tot i que entenc que ara s’ha de recuperar, almenys. Sapere aude!!!

Juan Carlos González Caldito

————

¿Qué sería del mundo sin la Filosofía?

Joana Ferré

————

No cal donar raons per mantenir la filosofia. Els que no s’han justificat són els que la volen treure, perquè no tenen arguments. Si haguessin vingut a classe de filo, els ho hauríem explicat.

Núria Sara Miras Boronat

————

En favor de la formació de ciutadans conscients, crítics i conseqüents

Paco Jiménez Orantes

————

Filosofia és  veure-hi clar quan tothom hi veu fosc.

Ramon Boldu Paris

————

Normalment, quan busquem consell demanem què en pensen als altres. Difícilment ens formarem una bona opinió sense conèixer altres punts de vista.

Mariona Jardí Camós

————

Imprescindible, necessari per a la formació integral de la persona en totes les etapes de la vida però sobretot en l’etapa formativa amb tantes mancances ètiques i de valors a la societat i el món on vivim

Irene Serra Morla

————

Vergonyós..tothom hauria de tindre la saviesa dels clàssics incorporada en el seu tarannà.

Silvia Moscardo Sianes

————

Amor al saber.

Totes les disciplines han anat creixent i enriquint-se; oblidar la seva gènesi ens faria i ens està fent menys rics.

Pensar i dubtar ens fan créixer.

La Filosofia ha de constituir-se com un pilar vital.

Irene Expósito Barea

————

Es pretén eliminar les matèries que ensenyen a pensar.

Amb tots els meus respectes per les religions i els esports… no podem recolçar la nostra vida en la creència d’un ens superior que gestioni els nostres actes i en saber l’alineació del nostre equip preferit.

Xavier Alagarda Rodríguez

————

El pensament crític és l’arma més potent (i sovint la única) que té el poble per combatre les demagogies i populismes de les esferes de poder.

Aran Reguant Jové

————

La filosofia és necessària a l’ensenyament secundari!
Moltes gràcies per a la iniciativa.

Àngels Baldó

————

Qui vol que perdem els valors del raonament i la coherència?

Qui no vol que sapiguem interpretar les coses, que aprenguem a criticar i aclarir els dubtes ?

Ànim en la lluita !

Josep Mª González Escoda

————

El saber no ocupa lugar:
la ignorancia es expansiva.

De Afuerismos (Inédito)

José Ángel Hernández Sánchez

————

Sóc apassionat de la filosofia, especialment de l’Ètica, i estudiant del Grau de Filosofia. Malauradament l’he d’estudiar a distància perquè a Tarragona la URV no l’ofereix. Una vertadera llàstima tractant-se de la carrera de filosofia, on el debat amb els demés és crucial per a entendre, comprendre i descobrir. Cal reivindicar la filosofia també a les universitats!

Salut!

Josep Maria Martorell Calaf

————

Estic plenament d’acord amb les peticions d’aquest manifest, encara que les entenc com a mínims.

La reducció d’una hora setmanal de l’assignatura de primer de batxillerat va ser un greu atemptat contra la nostra feina, ja que dificulta enormement (si no impedeix) dur-la a terme com caldria. No és amb presses que es pot transmetre un esperit crític i reflexiu!

Rosa Mª Gurrera Martínez

————

La docilitat de la població ha disolt qualsevol forma de pensament.. sota les mateixes versions del mateix es presenta un resultat buit i l’absència de resistència (oposició, crítica,contesta, protesta) defineix la política del pensament únic.

La raó ja no és el somni que engendra monstres , ara en estat permanent de vigília ens controla i vigila.

El més lleig dels homes , el més lleig …l’assassí de la compassió , la mort de la filosofia …

Xavier Alsina

————

Endavant!!

Jordi Cañadell Badenes

————

La filosofia ens ensenya a veure la realitat i ens capacita a interpretar-la. Sense la vessant filosòfica l’educació es queda orfe de bons i bells pensaments.

Josep Parera Pera

————

No podem retrocedir! El dret a ser lliurepensadors i a tenir consciència ha de ser defensat.

Chloë Ballesté Delpierre

————

En defensa de la Filosofia i de totes les matèries maltractades per reformes pseudoutilitaristes que menystenen els sabers “de lletres”

Frederic Barceló Vernet

————

La reducció de la filosofia al batxillerat forma part de l’estratègia del poder per aconseguir un ramat de bestiar on hauria d’haver una societat de persones lliures.

Antoni Tur Ferrer

————

Cal véncer la mediocritat pràctica del nou sistema educatiu.

Jeand’or Cornejo

————

L’ensenyament de la  filosofia és necessari a l’ensenyament secundari. Cal mantenir-lo i ampliar-lo arreu.

Àngels Baldó

————

http://forcolaediciones.com/producto/huerfanos-de-sofia/

Carlos Ruano Díaz

————

Sense uns referents tan importants com els filòsofs no podem créixer com a persones.

Eva Morera Solé

————

Si no s’ ensenyen els processos de pensament es deixa de pensar…

Sergi Massotti Fernandez

————

És una mobilització justa i necessària!!!

Joan Josep Pujadas Muñoz

————

Convençut que és tremendament necessari.

Joan Falgarona Cortada

————

“A vegades cal lluitar per l’evident.”

Manuel Vázquez Montalbán

Jordi Gil Vernet

————

No cauré en la trampa d’argumentar-ho.

Gràcies i endavant !!

Vicent Romero Díaz-Tendero

————

La filosofia és una eina bàsica per fer pensar, discernir, dialogar i reflexionar. Per saber què ens convé en cada moment, per prendre les decisions adequades, per aprendre a ser lliure i respectar els altres. Sense filosofia la democràcia s’afebleix considerablement. La filosofia ens ajuda a ser éssers humans civilitzats; sense ella, som una presa fàcil de manipular.

Celia Umansky Bendersky

————

Tots units a favor de la filosofia a les aules!!!

M. Mercè Perarnau Vallbe

————

Ja no sóc docent, però ho he estat quatre dècades (2 anys a secundària i 38 a la UAB: de 1972 a 2010), però no he deixat e sentir-me docent ni, com a doctor i docent en filosofia, he deixat d’interessar-me per l’ensenyament de la filosofia que la caverna carpetovetònica té interès a liquidar.

Josep Manuel Udina i Cobo

————

Una bona iniciativa! Gràcies!!!

Dolors Alcántara Madrid

————

Crec que l’ensenyament de la filosofia és la millor arma per desenvolupar la ment dels joves i ensenyar-los a pensar.

Montserrat Paez i Berga

————

Que no ens tallin les ales! Pensar és aprendre, aprendre és volar.

Albert Reverendo Mascort

————

Molt bona iniciativa. Cal no defallir i seguir amb orgull la defensa de la tan menystenida filosofia. A la llarga, aquesta hauria fins i tot d’ampliar-se i compartir el terreny amb les darreres novetats que aporten les diferents àrees del coneixement.

Pau Antoni Sánchez Azuar

————

La filosofía, amb totes les branques, tendències i tradicions que inclou, es bàsica, imprescindible, elemental… són les arrels per poder construir l’edifici que és la persona.

Conxita González Fernández

————

Quan a l’any 1997 vaig estudiar filosofia a COU, li preguntava al meu professor quin sentit tenia, per què haviem d’estudiar tot allò, de què em serviria a la vida. M’encantaven les seves classes, però no entenia el perquè de tot plegat.
Ara que en tinc 33, quan algú em diu que la filosofia no serveix per res, recordo aquelles converses i responc que la filosofia serveix per tot, que el món no té sentit sense ella. Que quan he necessitat ajuda, l’he trobat en Plató i Stuart Mill. Que 15 anys després de preguntar-me per què servia la filosofia, he trobat motius suficients per defensar-la sense vacil·lacions. Jo m’uneixo al manifest.

Noemí Guillermo Martínez

————

Imprescindible, certament.
Sort i encerts!!

Enric Queralt i Catà

————

Fina Böher i TorrentLa Filosofia convida al pensament, a la crítica, al raonament …… indispensables per a qualsevol altre estudi i activitat de la persona

————

Per una societat que pensa.

Anna Folguera Ylla

————

Cal educar perquè les persones tinguin un pensament crític i sapiguen anar més enllà. Què farem sense persones que no es facin preguntes sobre la vida, que no busquin respostes?

M. Rosa Roca Gibert

————

Endavant!

Juan Ramón Fandós Llopis

————

” La filosofia té com a objectiu alleugerar el sofriment humà i curar les malalties de la ment”.  (Epicur )

Pilar Perera

————

El flagrant menysteniment, per part de les autoritats educatives, de la filosofia i dels altres sabers humanístics (literatura, llengües clàssiques) apunta a la creació d’una societat on els potencials lliurepensadors siguin substituits per dòcils “lliureconsumidors”.

F. Xavier Jové Masana

————

Filosofia és una de les poques matèries que t’ajuden a pensar, a entendre i reflexionar. Hem de lluitar per les coses que ens fan ser persones lògiques i racionals.

Laura González Gimeno

————

No me va a ser posible, como sería mi deseo, participar en los actos, pero también me adhiero a ellos sin la menor reserva. Enhorabuena por la tarea que estáis llevando a cabo, muchos ánimos y mi absoluta disposición en echar una mano en lo que haga falta.

Manuel Cruz

————

Para un adolescente en un aula, es más prioritario entender la existencia que entender las patrias. Si las patrias tienen cabida en el currículum, su propia existencia debería estar antes.

José A. Altemir

————

Per un ensenyament de qualitat i no polititzat.

Jordi Orcajo

————

Una de les assignatures més importants del currículum!

Isabel Vidal

————

Cal derogar la Llei Wert!!!

Ramon Moix

 

Anuncis

filosofia a secundària

%d bloggers like this: